Geschept papier

Geschept papier of ook wel Oud Hollands genoemd, dankt zijn naam aan de wijze waarop vroeger de papierpap uit de schepkuip werd geschept. Dit gebeurde met een raam met fijn gaas, waardoor het vocht kon weg druppelen. Na het droogproces bleef er een laagje papier achter, geschept papier. Dit geschepte papier is tegenwoordig populair om familiedrukwerk of rouwdrukwerk een nostalgische en ambachtelijke uitstraling te geven.

Drukkerij De Haan beheerst het drukproces om geschept papier op deskundige wijze te bedrukken. Wij hebben in onze traditionele drukkerij een ruime voorraad aan kaarten en circulaires van geschept papier voorhanden. De kaarten van geschept papier kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor huwelijkskaarten of geboortekaartjes. Natuurlijk hebben wij ook enveloppen van geschept papier op voorraad.


Winkel Bloemgracht

In onze winkel aan de Bloemgracht 124 in Amsterdam kunt u volop kennismaken met ons brede assortiment huwelijkskaarten, jubileumkaarten en geboortekaartjes. Bijna alles kan op geschept papier worden gedrukt. Ook voor zakelijk drukwerk kunt u geschept papier gebruiken. Denkt u maar aan een annonce over de (her)opening van uw bedrijf of een uitnodiging voor het 25-jarige bestaan van uw organisatie. De chique en karakteristieke uitstraling die het geschepte papier aan uw uitnodiging meegeeft, geeft tevens de ambachtelijkheid weer van uw bedrijf. Onze deur staat dagelijks voor u open en wij voorzien u graag van advies.

 

Heeft u vragen over geschept papier? Neem dan contact op. Tel 020-6232888 of vul het contactformulier in.