Oud-Hollands papier

Oud-Hollands papier wordt tegenwoordig gebruikt om geboortekaartjes, huwelijkskaarten of ander familiedrukwerk een ambachtelijk tintje mee te geven. Dit oud-Hollands papier, ook wel geschept papier genoemd, werd gemaakt van lompen. Deze lompen werden fijngemalen, met water tot een pap gemengd, waaruit later het papier werd geschept. Na een droog- en lijm proces ontstond dit mooie karakteristieke oud-Hollands papier. Papier dat uw drukwerk een eeuwenoud aantrekkelijk tintje meegeeft.

De traditionele Drukkerij De Haan heeft een grote voorraad van dit ambachtelijk oud-Hollands papier. Wij hebben een verscheidenheid aan oud-Hollandse kaarten, circulaires en bijpassende enveloppen op voorraad. Wij zijn u dus graag van dienst wanneer u op zoek bent naar familiedrukwerk op oud-Hollands papier gedrukt.

Geboortekaartjes en huwelijkskaarten
In onze collecties vindt u diverse voorbeelden van drukwerk op oud-Hollands papier. Vele geboortekaartjes en huwelijkskaarten hebben door het oud-Hollands papier een nostalgische en ambachtelijke uitstraling gekregen. De geschepte randen van het papier en de karakteristieke structuur in combinatie met het juiste lettertype zorgen voor de eeuwenoude aantrekkelijk look. Met onze druk- en afwerkingstechnieken zijn wij in staat dit oud-Hollands papier uitstekend en vlot te bedrukken. Zo bent u verzekerd van een snelle en betrouwbare levering van uw oud-Hollands drukwerk.

Heeft u vragen over oud-Hollands papier? Neem dan contact op. Tel 020-6232888 of vul het contactformulier in.

Drukkerij De Haan BV
Bloemgracht 124
1015 TP Amsterdam
tel: 020 – 623 28 88
e-mail: info@drukkerijdehaan.nl

openingstijden:
maandag t/m zaterdag
van 8.00 tot 12.00 uur en
van 13.00 tot 16.30 uur.

Volg ons via:

f-book 

heidelberg